fbpx

Coronatest Almere

De coronapandemie houdt Nederland in haar greep. Door de gevolgen van het virus zijn we genoodzaakt om ons te houden aan verschillende maatregelen. Het testen op het virus geeft ons gelukkig enige bewegingsvrijheid om als land en als maatschappij zo goed mogelijk te opereren in deze crisis. Wanneer u in aanraking bent geweest met iemand die positief is getest op corona. Wanneer u terugkeert naar de werkvloer. Of wanneer u toch genoodzaakt bent om te reizen. Door actief te testen weten we of we veilig kunnen werken, boodschappen kunnen doen, op bezoek kunnen (mits de maatregelen dit adviseren) of überhaupt buiten de deur mogen. U wilt toch ook niet het risico nemen om andere, misschien wel uw naaste te besmetten? Amesco biedt verschillende coronatesten aan in onze testlocatie in Almere. Wij leggen u hier per test uit waarvoor deze dient en hoe deze werkt. Vervolgens kunt u eenvoudig een afspraak maken via de knop eronder.

De PCR-test

De PCR (Polymerase Chain Reaction) test is de meest uitgevoerde en betrouwbare coronatest. De test controleert op de aanwezigheid van specifieke stukjes genetisch materiaal van het coronavirus. Doormiddel van een neus en keel swab wordt er een uitstrijk van het slijm genomen. Dit uitstrijksel wordt vervolgens naar ons laboratorium gebracht om daar getest te worden. De PCR test heeft een dusdanige hoge testgevoeligheid dat de test het coronavirus ook bij iemand kan aantonen die pas net besmet is of alweer bijna beter is.

Snel testuitslag inclusief geldig reiscertificaat

De PCR-test wordt over de hele wereld uitgevoerd. Veel landen eisen dan ook een negatief testresultaat om te mogen reizen naar dat land. In onze testlocatie in Almere kunt een afspraak maken voor een PCR-test. Hierdoor kunt u vaak sneller terecht dan wanneer u een afspraak maakt via de GGD of coronalijn. Wanneer u voor 12:00 getest bent ontvangt u van ons dezelfde avond nog de uitslag inclusief een geldig reiscertificaat.

Corona sneltest in Almere

Is er een spoedgeval waardoor u snel een testuitslag nodig heeft? Op onze testlocatie in Almere kunt u een afspraak maken voor een corona sneltest. Onze specialisten nemen de test bij u af middels een neus swab. Dit uitstrijksel testen wij in ons laboratorium waarna u binnen 15 minuten van ons de uitslag ontvangt.

De sneltest

Onze sneltest is van het merk Abbott™. Deze testen hebben een hoge specificiteit en sensitiviteit. Waardoor de aanwezigheid of afwezigheid van antigenen zeer accuraat getest kan worden. Mocht uw uitslag positief zijn dan moet u alsnog een afspraak maken bij de GGD. De sneltest test alleen op de aanwezigheid van antigenen. Voor de aanwezigheid van het virus of antistoffen moet u een PCR-test of serologische test doen.

Gratis sneltest voor bedrijven

Om de terugkeer naar de werkvloer zo veilig mogelijk te laten verlopen. Kunnen bedrijven hun werknemers gratis laten testen wanneer zij in aanraking zijn geweest met het coronavirus. Wilt u hier meer informatie over? Klik dan op de knop hieronder.

Serologische test

De laatste test die wij aanbieden is de serologische coronatest. Hier controleren we op de aanwezigheid van antistoffen in het lichaam. Wanneer u het virus heeft gehad, heeft uw lichaam antistoffen aangemaakt. Deze stoffen zijn onderdeel van je immuunsysteem. Let wel op het lichaam maakt pas 2 tot 3 weken na besmetting de juiste antistoffen aan. U komt dus niet altijd in aanmerking voor een antistoffen test. Voor een antistoffen test wordt wat bloed afgenomen die vervolgens naar het laboratorium wordt gestuurd. Hier testen wij of de juiste antistoffen aanwezig zijn in uw bloed. Vervolgens sturen wij u de uitslag en weet u of u het coronavirus heeft gehad.

Alle testen inclusief geldig reiscertificaat? Amesco Almere regelt het

Elk land heeft zijn eigen maatregelen en restricties. Bent u van plan om te reizen? Laat u dan goed informeren over de op dat moment geldige maatregelen. Het kan namelijk zijn dat een negatief antigenen testresultaat en geldig reiscertificaat voldoende is. Het kan ook voorkomen dat u een negatief serologisch testresultaat nodig heeft. U kunt voor elke test inclusief reiscertificaat terecht in onze testlocatie in Almere. Wij adviseren u om de website van de overheid te raadplegen voor de voor u geldende maatregelen.
 

Markerkant 12

Markerkant 12 - 5/11
1314AJ Almere

Maak een afspraak