Waar ben je opzoek naar?

Veelgestelde vragen over corona testen

Staat je vraag er niet tussen? Stuur ons je vraag toe via het contactformulier of bel met onze support afdeling.

Met de antigeen sneltest ontvang je het resultaat al binnen 30 minuten nadat je de test hebt afgenomen. Wanneer je de uitslag van je PCR-test krijgt, is afhankelijk van de soort PCR-test die je kiest.

 • Antigeen sneltest: Uitslag binnen 15 minuten.
 • PCR: Voor 12 uur getest uitslag zelfde dag.
 • PCR-Speeksel: Voor 12 uur getest uitslag zelfde dag.
Je krijgt een herstelbewijs voor gebruik in Nederland als:
 • je positief werd getest door de GGD of een andere testaanbieder in Nederland. Een zelftest of serologische test (bloedtest) telt niet;
 • je positieve coronatest tenminste 11 dagen geleden was;
 • je positieve coronatest niet langer dan 365 dagen geleden was.

Voor gebruik binnen Nederland krijg je een herstelbewijs na een positieve coronatest. Vanaf 24 mei kun je ook een positieve antigeentest gebruiken voor het maken van een herstelbewijs om mee te reizen. Is de positieve antigeentest vóór 24 mei afgegeven, dan kan je hier alsnog een herstelbewijs voor aanvragen.

Wil je het herstelbewijs gebruiken om te reizen? Dat kan alleen als:

 • je werd getest met een coronatest (PCR- of antigeentest) door de GGD.
 • je na 08-09-2021 werd getest met een coronatest (PCR- of antigeentest) door een andere testaanbieder en die aanbieder je testgegevens heeft doorgegeven aan de GGD;
 • je positieve coronatest niet langer dan 180 dagen geleden was.

Let op! Vanaf 13 oktober 2021 kan CoronaCheck ook positieve testen van andere testaanbieders omzetten in een herstelbewijs. Ook als deze test eerder is afgenomen. De testaanbieder moet de gegevens dan wel aan de GGD hebben doorgegeven.

Je dient het volgende mee te nemen naar de afspraak:

 • Een geldig legitimatiebewijs. Als je gaat reizen, moet dit het identiteitsbewijs zijn waarmee je de afspraak hebt geboekt! Alleen de volgende legitimatiebewijzen worden geaccepteerd:
  • Paspoort
  • ID-kaart
  • Nederlands rijbewijs
  • Verblijfsvergunning
 • De QR-code (digitaal of uitgeprint) die je kunt vinden in de afspraakbevestiging.
 • Een mondkapje.

Let op: Een foto, kopie of digitaal ID (KopieID-app) en een buitenlands rijbewijs worden dus niet geaccepteerd als legitimatiebewijs.

Op de locatie vragen jou het volgende:

 • Je fysieke legitimatiebewijs (dus geen foto of digitaal ID). Let op! Als je gaat reizen, neem dan het legitimatiebewijs mee waar je de afspraak mee geboekt hebt. Een legitimatiebewijs laten zien is verplicht voor alle leeftijden;
 • Je Burgerservicenummer;
 • Je documentnummer;
 • Je postcode;
 • Je straatnaam & huisnummer;
 • De QR-code uit je afspraakbevestiging.

Wij hebben je postcode en huisnummer nodig voor het geval dat je positief getest wordt. Wij zijn namelijk verplicht dit te melden bij de GGD. Zonder volledige gegevens kunnen wij die melding niet maken.

Je wijzigt je afspraak via de link die wij hebben meegestuurd in de bevestigingsmail. Dit kan maximaal tot 1 uur voor de afspraak, hierna is dit niet meer mogelijk.

Het is mogelijk om een afspraak te maken op de locatie.

Als je geen van bovenstaande betalingsmiddelen hebt, dan kan je bijvoorbeeld vragen of een vriend/kennis/buurvrouw de betaling voor je doet.

Let op! Het is belangrijk dat je je eigen gegevens invult bij het maken van de afspraak.

Dan annuleer je de afspraak die gepland stond via de link die wij hebben meegestuurd in de bevestigingsmail. Als je de afspraak hebt geannuleerd, dan wordt je geld binnen 7 werkdagen teruggestort.

Maak een nieuwe afspraak en controleer goed of je de juiste test hebt gekozen, de juiste locatie en of je gegevens kloppen.

 

Veelgestelde vragen over ECG

Staat je vraag er niet tussen? Stuur ons je vraag toe via het contactformulier of bel met onze support afdeling.

Veelgestelde vragen over Soa-testen

Staat je vraag er niet tussen? Stuur ons je vraag toe via het contactformulier of bel met onze support afdeling.

Je kunt een soa-test bestellen op onze pagina over soa-testen. Dat gaat heel eenvoudig:

 1. Plaats het product dat je wilt bestellen in je winkelwagen.
 2. Vul je gegevens in. Je kunt een schuilnaam gebruiken als je dat prettiger vindt.
 3. Reken het product af. Dat kan met creditcard of iDeal.
 4. Als je op werkdagen voor 23:00 uur bestelt, verzenden we het pakketje dezelfde dag nog. Vaak heb je de soa-test dan de volgende dag al in huis.

Je krijgt niet altijd klachten van een soa, dus je kunt een soa hebben zonder dat je het merkt. Als je het zekere voor het onzekere wilt, is het altijd een goed idee om een test te doen. Het advies is om in ieder geval elk jaar een soa-test te doen als je seksueel actief bent.

Doe daarnaast een soa-test als je:

 • onbeschermde seks hebt gehad (penetratie, het uitwisselen van seksspeeltjes en orale seks zonder condoom of beflapje);
 • veilige seks hebt gehad, maar het condoom is gescheurd;
 • bent gewaarschuwd door een sekspartner;
 • een nieuwe partner hebt en je seks zonder condoom wilt;
 • klachten hebt die passen bij een soa, zoals pijn bij het plassen, bloedverlies of jeuk.

Een soa-test op chlamydia, gonorroe en/of mycoplasma genitalium is vanaf 14 dagen na het laatste (onveilige) seksuele contact het meest betrouwbaar. Heb je eerder klachten? Doe dan wel meteen een soa-test.

Bij al onze testen krijg je een bijsluiter waarin we stap voor stap uitleggen hoe je de test moet afnemen. De Soa-test Vrouw, Soa-test Oraal en Soa-test Anaal neem je af door middel van een uitstrijkje. De Soa-test Man doe je door wat urine op te vangen in een buisje.

Het uitstrijkje en/of buisje met urine verstuur je vervolgens gratis in de retourdoos naar ons ISO-gecertificeerde laboratorium. Je kunt de uitslag opvragen na 24 tot 36 uur* nadat jouw sample in het lab is aangekomen.

*Voor een test met Mycoplasma genitalium is dit na 36 tot 48 uur.

We vinden (seksuele) gezondheid belangrijk, dus we streven ernaar om soa-testen voor iedereen betaalbaar te maken. Bij ons bestel je een soa-test daarom al vanaf €49,95. We kunnen de prijzen laag houden doordat we samenwerken met een laboratorium dat ons deze mogelijkheid biedt. Een soa-test van ons is daardoor goedkoper dan wanneer je je bij de huisarts laat testen.

Onze soa-testen worden geanalyseerd door een ISO-15189-gecertificeerd laboratorium. Als je de instructies in de bijsluiter nauwkeurig volgt en je de test niet eerder afneemt dan 14 dagen na het laatste seksuele contact, dan is onze uitslag net zo betrouwbaar als wanneer je je laat testen bij de huisarts of GGD.

Lees meer over de betrouwbaarheid van onze soa-testen.

Onze soa-test heeft meerdere voordelen ten opzichte van een soa-test bij de huisarts of GGD:

 • Het is anoniem: Niemand anders dan jij krijgt te weten dat je je laat testen of wat de uitslag is, ook je huisarts niet (tenzij je dit zelf wilt).
 • Je bespaart tijd: Je hebt niet te maken met reistijd of wachttijden en je kunt de uitslag al na 24 tot 36 uur* opvragen.
 • Het is goedkoop: Onze soa-testen zijn goedkoper dan die van de huisarts.
 • Privacy en comfort: Je kunt de test afnemen in jouw vertrouwde omgeving, zonder in te leveren op kwaliteit of betrouwbaarheid.

*Voor een test met Mycoplasma genitalium is dit na 36 tot 48 uur.

Er is geen verschil in betrouwbaarheid of kwaliteit. De soa-testen van zowel de huisarts en GGD als onze soa-testen worden geanalyseerd in een medisch laboratorium.

Het grootste voordeel van onze soa-testen is dat je volledig anoniem test: Niemand anders dan jij krijgt jouw uitslag te weten. Daarnaast test je in jouw vertrouwde omgeving, op een moment dat jou het beste uitkomt. Je hebt dus niet te maken met met lange wachttijden of ongemakkelijke situaties.