fbpx

Zevenhuizen

Het coronavirus houdt ons land al enige tijd in zijn greep. De gevolgen van het virus en de maatregelen ter bestrijding van het virus raken iedereen. Om veilig boodschappen te kunnen doen, naar uw werk te gaan of bezoek te ontvangen. Is het van belang dat u zich laat testen. Waar de reguliere teststraten van de GGD overvol raken en zich beperken tot enkel de PCR-test. Kunt u bij onze testlocatie in Zevenhuizen terecht voor verschillende coronatesten. Waaronder een antigenen sneltest die is goedgekeurd door het RIVM. Daarbij bieden wij de mogelijkheid om bedrijven haar werknemers gratis te laten testen. Welke testen wij aanbieden en hoe deze werken leggen wij hieronder uit.

De PCR-test

De meest betrouwbare en gebruikte coronatest wereldwijd. De Polymerase Chain Reaction beter bekend als PCR-test. Door hoge testgevoeligheid kan de test het virus zeer snel oppikken. Waardoor het een effectief middel is geworden in de strijd tegen het coronavirus. De test wordt uitgevoerd door een keel en neus swab te nemen. Dit uitstrijksel wordt getest in ons laboratorium op de aanwezigheid van het virus. Na het testen ontvangt u van ons binnen 48 uur de uitslag. Wanneer u zich voor 12 uur laat testen ontvangt u de uitslag nog dezelfde avond.

Sneltest in Zevenhuizen

Heeft u een spoedgeval of bent u onzeker over of u besmet bent of niet? Dan kunt u een sneltest doen. Dit is een antigenen test van het merk Abbott™ en wordt middels een neus swab uitgevoerd. Het uitstrijksel wordt getest en u ontvangt binnen 15 minuten van ons de uitslag. Wanneer de uitslag een positief testresultaat bevat, moet u zich alsnog laten testen bij de GGD. De sneltest van Abbott™ heeft een hoge specificiteit en sensitiviteit. Hierdoor is de test zeer nauwkeurig en betrouwbaar. Daarbij is deze sneltest goedgekeurd door het RIVM.

Hoe werkt een sneltest?

Met een sneltest controleren we op de aanwezigheid van antigenen in het lichaam. Antigenen zijn een eiwit dat onderdeel is van uw immuunsysteem. Deze worden aangemaakt op het moment dat u besmet raakt.

Gratis testen in Zevenhuizen

U kunt als werkgever uw werknemers gratis laten testen op corona. Hiervoor hoeft u enkel een code aan te vragen middels ons formulier. Nadat wij uw aanvraag hebben goedgekeurd ontvangt u van ons een code waarmee u werknemers zelf een gratis afspraak kunnen inplannen. Daarnaast zijn er meer mogelijkheden voor groepen van meer dan 30 personen of, wanneer u minimaal 150 personen op een locatie heeft werken. Neem dan contact met ons op.

De serologische test

De laatste test die wij aanbieden is de serologische test, ook wel bekend als antistoffen test. Door middel van een bloedafname wordt er gecontroleerd of er antistoffen aanwezig zijn in het lichaam. Dit kan namelijk aanduiden of u besmet bent geweest of niet. Hierbij moet wel vermeld worden dat het in sommige gevallen 2 tot 3 weken kan duren na besmetting voordat uw lichaam de juiste antistoffen aanmaakt.

Geldig reiscertificaat

Voor sommige landen geldt dat u in het bezit moet zijn van een negatieve testuitslag en geldig reiscertificaat. De op dat moment geldende maatregelen schrijven voor welke test u hiervoor moet doen. Voor sommige landen volstaat een sneltest, waarbij voor andere landen een serologische of PCR-test nodig is. Bij onze testlocatie in Zevenhuizen kunt u terecht bij voor alle 3 de testen inclusief reiscertificaat.

Heeft u vragen? Neem contact op

Heeft u vragen over uw testuitslag, uw testafspraak of een andere vraag over onze dienstverlening? Neem dan contact met ons op. U kunt ons bellen via +31(0)85 004 3920 of vul het contactformulier in op onze contactpagina.
 

Koningskwartier

Koning Willem-Alexanderlaan 25
2761HK Zevenhuizen (Zuidplas)


Maak een afspraak